2005 var året som dejtingsidan E-kontakt lanserades. Sedan dess har sajten vuxit i popularitet och antalet medlemmar är idag närmare en halv miljon. Varje vecka loggar i snitt 150 000 unika besökare in på E-kontakt. Detta gör E-kontakt till en av de största dejtingsajterna i Sverige. På E-kontakt jobbar cirka 30 personer och företaget har sitt säte i Norrköping. Dejtingsajten finns också i en norsk, dansk och finsk version.

E-kontakt utmärker sig mot andra svenska sajter för nätdejting genom ett par olika funktioner. Ett exempel är den så kallade ”Överraskningen”, som gör det möjligt för användarna att skicka anonyma presenter till varandra. Man kan också erbjuda dejtingtips, som ska föra dig närmare din drömpartner. Överlag fokuserar E-kontakt mycket på användarvänlighet. E-kontakt har också gjort stor succé i Finland, samt har marknadsfört sig bland annat med Umeå IK.

Prislista:

Registrering – gratis. Gör det möjligt att lägga upp en kontaktannons, samt flirta med andra medlemmar. Dock inte skicka meddelanden.
1 månad – 279 kronor
3 månader – 183 kr/månaden
6 månader – 139 kr/månaden
12 månader – 99 kr/månaden

Fördelar med E-kontakt
E-kontakt är en trevlig sajt som känns seriös. Variationen på användarnas ålder är stor, varför chansen att du ska hitta den rätt är stor. Starkaste åldersgruppen ligger dock mellan 30-40 år, så de allra flesta på sajten letar efter en seriös relation. De funktioner som följer med gratis-medlemskapet kanske inte är överdrivet generösa, men jämfört med många andra sajter är det helt ok. Du kan utan problem söka efter andra medlemmar, skicka flörtar, samt lägga upp en profil, utan att det kostar något. Den roliga funktionen ”Överraskningen” är helt klart bra att använda, om du vill uppmärksamma någon lite extra! Det är också roligt att sajten håller sig med ett antal bloggar, du kan både läsa andras och starta en egen blogg.

Nackdelar med E-kontakt
E-kontakt är inte direkt en dejtingsida som sticker ut när det gäller layout. Den ser ut som många av sina konkurrenter, vilket är lite trist då det säkerligen skulle locka ännu fler användare om man gjorde något extra av designen. Nu blir det istället en aning standardiserat. För den som inte har varit inne på E-kontakt tidigare kan det verka väldigt andefattigt med innehåll, om du bara vill läsa om dejtingsajten och inte registrera dig. Dock går informationen att få tag på, om du till exempel klickar på ”Glömt lösenord”. Det kunde dock ha varit lite tydligare redan på förstasidan.

Tags:

Comments are closed.