Du har säkert hört talas om och sett reklam för dejtingsajten Firstdate.com. Firstdate startade i 2006 och gjorde sig populära på kort tid. Fortfarande hör de dock till en av de mindre datingsajterna om man jämför med giganter som Mötesplatsen eller Match.com. Den största åldersgruppen på Firstdate är 25-40 år. Firstdate är en internationell dejtingsida och finns tillgänglig på svenska, danska, norska, finska och engelska. Du känner igen Firstdate från tv- och tidningsreklam, där de marknadsfört sig ordentligt under sista tiden.

Prislista:

Registrering – gratis (tillgång till matchningstest, partnerförslag, med mera)
Guldmedlem – 19 kronor första månaden, därefter 199 kronor/månad. 60 dagars uppsägningstid.

Fördelar med Firstdate
Det är kul att delta i internationella dejtingsidor som Firstdate, då chansen för att träffa någon likasinnad blir större, desto fler länder som är med. Och visst är det lite spännande och roligt att prata med annat än svenskar, om inte annat för att få öva på engelskan. Därmed kan Firstdate också användas som en kontaktskapare om du ska utomlands och plugga eller jobba.’

I övrigt anser Firstdate sig själva som en oberoende och lite mer personlig sida, vilket till viss del kan hållas med om. Layouten är något annorlunda än flera andra populära dejtingsajter. Stämningen inne på Firstdate är trevlig och välkomnande och det går fort att få kontakt.

Nackdelar med Firstdate
Firstdate, liksom många andra mindre dejtingsajter, är mycket snåla med information, så länge du inte registrerar dig. Det borde vara en självklarhet att lämna info om hur många som är medlemmar på dejtingsajten, men icke… Information om priser och liknande är också noga gömt i småstilade användarvillkor, vilket ger ett oproffsigt intryck. Något som i mina ögon känns lite väl fjortis, är Firstdates topplista över sajtens ”snyggaste” personer, vilka andra medlemmar har röstat fram. En annan sak vore om det betecknades som Firstdates ”charmigaste” medlemmar eller liknande, nu blir det istället barnsligt.

En annan nackdel med Firstdate är den 60 dagar långa uppsägningstiden, som gör att du är tvungen att betala för något som du inte använder. Minimiavgiften för ett medlemskap hos Firstdate blir därmed 400 kronor, vilket måste anses som relativt högt. Firstdate använder sig dock ofta av olika kampanjer, som 19 kronor för första månaden. Använder du dig av dessa kampanjer blir det naturligtvis billigare.

Tags:

Comments are closed.