Parship är en tysk dejtingsajt som etablerades i Sverige 2006. Medlemsantalet i Sverige finns det i dag inga uppgifter på, men över hela världen fanns det 2 miljoner medlemmar i 2007. Dejtingsajten Parships grundtanke är att du som singel ska hitta en partner med hjälp av ett personlighetstest som alla medlemmar på sajten utför redan vid registreringen. Efter testet får du en analys över hur du är som person. På det viset kan Parship raskt para ihop dig med en person som delar dina värderingar och åsikter och du minskar din söktid. Parship säger sig ha mer än 30 års erfarenhet av branschen. För att registrera dig som medlem på dejtingsajten måste du ha fyllt 18 år.

Prislista:

Registrering – gratis
Per månad – från 190 kronor beroende av typ av medlemskap.

Fördelar med Parship
Visst är personlighetstestet en intressant strategi för att hitta en partner. Här får du svara på allt från intressen, mål i livet och politiska åsikter, varefter du graderas på en skala som matchas med andra medlemmar. Känslan är vetenskaplig och testet känns seriöst, kanske det fungerar? Att man är tvungen att betala för medlemskap på Parship känns också seriöst, det betyder att medlemmarna på sajten verkligen är ute efter att hitta en partner. Är du en seriös nätdejtare kommer du nog också att uppskatta att man i det första skedet inte får se bilder på den man pratar med, det hela baseras uteslutande på testet och hur väl ni matchar varandra. Insidan får därmed en chans att skina en stund innan ni får ta del av varandras utseende.

Nackdelar med Parship
Den stora nackdelen med Parship är det höga priset, då minimipriset ligger på över 1000 kronor eftersom man köper medlemskapet som paket. Visserligen gör det som sagt att medlemmarna på sajten är mycket seriösa i sin jakt på en själsfrände, men å andra sidan är det inte lika många som har råd att delta i leken. Ett månadsmedlemskap hade Parship verkligen tjänat på att införa, då fler skulle registrera sig och utbudet av andra singlar öka.

En annan nackdel med Parship är den dåliga informationen. Ingenstans på hemsidan står det hur många svenska medlemmar som finns registrerade och vill du veta de exakta priserna för medlemskap är du tvungen att först gratisregistrera dig. Detta gör att denna dejtingsajt faller mycket i värde och riskerar att framstå som snikna och lite oseriösa.

Tags:

Comments are closed.